Logo Springendal

Bel locatie Ootmarsum: 0541 - 291213

Bel locatie Vroomshoop: 0546 - 645045

Verbouwing Vroomshoop (update)

Springendal groeit gestaag verder

Springendal met twee vestigingen in Oud Ootmarsum en Vroomshoop blijft gestaag groeien. Directeur-eigenaar Ron Dijkkamp is trots. In december 2018 is de vestiging Vroomshoop aanzienlijk uitgebreid. Met een nieuwe verdieping van meer dan 600 m2 wordt invulling gegeven aan de wensen om meer capaciteit, een efficientere routing en innovaties.

De vraag vanuit de markt neemt al enkele jaren behoorlijk toe. De markt bestaat voor Springendal uit verzorgings- en verpleeghuizen, GGZ- en revalidatie instellingen. En in beperkte mate voorziet Springendal ook in specifieke behoeften voor ziekenhuizen. Het Brandwondencentrum in Beverwijk (onderdeel van het Rode Kruis Ziekenhuis) is een prachtig voorbeeld van een opdrachtgever waar een standaard dienstverlening niet passend is. Springendal onderscheidt zich juist door een geheel eigen productieproces en echte aandacht voor zijn klanten.

De toegevoegde waarde zit er niet in om de grootste te willen zijn. Wel is de snelheid en kwaliteit van Springendal uniek te noemen. Nog steeds wordt een groot deel van de klanten bediend op basis van het 24-uurs model: vandaag gehaald is morgen schoon retour. En met deze nuchtere Twentse insteek blijft het aantal klanten en de omzet van Springendal al jaren achteren maar groeien. Dit gaf natuurlijk wel de nodige druk op onze stomerij, sorteer/pakketteerafdeling en ook de inpak.

De verbouwing in Vroomshoop bevindt zich in de afrondende fase. Op de verdieping is samen met Kannegiesser en WSP een nieuwe droogafdeling met hangbanen gerealiseerd. Hiermee zijn de nieuwste en meest energievriendelijke machines geïntroduceerd. Deze uitbreiding vroeg ook om een compleet nieuwe waterbehandeling en ketelhuis.

In de bestaande productie betekent het dat de eigen stomerij met 40% uitgebreid kan worden. Tevens zullen sorteer- en inpakafdelingen verplaatst worden. De vrijgekomen ruimte is hard nodig om nieuwe klanten als Accolade Zorggroep en Vivium te kunnen verwerken.

Ron Dijkkamp verwacht dat de groei zich verder voortzet. De zorg vraagt om meer aandacht en specialisme. Springendal is er in ieder geval klaar voor!