Logo Springendal

Bel locatie Ootmarsum: 0541 - 291213

Bel locatie Vroomshoop: 0546 - 645045

Textielservice meerwaarde

Uit een zojuist gepubliceerd rapport van EY blijkt dat onze bedrijfstak, de professionele textielservice, veel toegevoegde maatschappelijke en economische waarde oplevert voor de Nederlandse economie. En dat professionele textielservice vele malen duurzamer is dan alternatieven als het thuiswassen. Maar liefst 3 tot 5 maal duurzamer!

Het rapport voor onze branche “Textielservice is meerwaarde” is afkomstig van EY en in opdracht van onze brancheorganisatie Federatie Textielbeheer Nederland (FTN) opgesteld. Er is groeiende noodzaak voor professionele reiniging. De voordelen? Een CO2-reductie van 24%, maar liefst 35% waterbesparing en nauwelijks enige bijdrage aan de “plastic soup” die voor 33% veroorzaakt wordt door het huishoudelijk wassen van textiel!

Professionele texielservice verzorgt dagelijks het textiel aan vele sectoren die hiervan afhankelijk zijn zoals de gezondheidszorg, horeca en handel, industrie, bouw en facilitaire dienstverlening. De sector geneert daarmee een jaarlijkse bijdrage van ruim € 900 miljoen en zo’n 11.000 banen aan de Nederlandse economie.