Logo Springendal

Bel locatie Ootmarsum: 0541 - 291213

Bel locatie Vroomshoop: 0546 - 645045

Rode Kruis Ziekenhuis en Brandwondencentrum Beverwijk zeer tevreden

Het Rode Kruis Ziekenhuis en Brandwondencentrum te Beverwijk en Springendal zijn 3 maanden na de start zeer tevreden over de dienstverlening in de textielverzorging. De samenwerking is professioneel, plezierig en succesvol.

Het Rode Kruis Ziekenhuis en Brandwondencentrum te Beverwijk en Springendal hebben recentelijk een overeenkomst gesloten voor een langdurige samenwerking voor de textielverzorging. De opstart is door partijen als meer dan goed beoordeeld.

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio IJmond en maakt onderdeel uit van het Zorg van de Zaak-netwerk. Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis staat nationaal en internationaal aan de top. Brandwondencentrum Beverwijk levert al ruim veertig jaar topklinische zorg op het gebied van huid-, brandwonden- en littekenbehandeling. Het ziekenhuis is gevestigd in Beverwijk en heeft een polikliniek in Heemskerk en IJmuiden. Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft 275 bedden en er werken rond de 1250 mensen. Honderden vrijwilligers komen met regelmaat over de vloer.

Springendal stomerij en wasserij is gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Springendal richt zicht op ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen, revalidatie en GGZ instellingen. Vanuit 2 vestigingen met 150 medewerkers bedient Springendal 250 locaties door geheel Nederland. De wasserij is uniek door de 24-uursservice, een eigen stomerij, een eigen transportdienst, het wassen per afdeling en de persoonlijke dienstverlening. 130 jaar vakmanschap op het gebied van in de professionele textielreiniging en textielverzorging. Dát is waar Springendal trots op is.

Volgens Jaap van den Heuvel (voorzitter Raad van Bestuur) is de no-nonsense samenwerking in de afgelopen maanden heel duidelijk geworden. “Wij waren als Rode Kruis Ziekenhuis al langere tijd op zoek naar dit gevoel vanuit een familiebedrijf. Wij hebben een enorme waardering voor de opbouw van de dienstverlening vanaf het begin. Kern is dat wij het samen doen! De kwaliteit en de keuze in het textiel heeft ons verrast, is onderscheidend in de wasserijbranche en heeft geresulteerd in allemaal verfrissende nieuwe dekbedden voor onze patiënten. Door de snelle retourlevering van het bed- en badgoed heeft Springendal voor het Rode Kruis Ziekenhuis een forse besparingsslag kunnen bewerkstelligen.”

Als partners hebben beide partijen vertrouwen in de verdere samenwerking. In de nabije toekomst zal bijvoorbeeld de gehele kledinglijn vervangen gaan worden. Het comfort van de dienstkleding, de optimalisatie qua insteek en hygiëne van de operatiekleding is aan Springendal toevertrouwd.

Foto (van links naar rechts)
Margriet van Duist (Hoofd Hoteldienst/ Accountmanager Rode Kruis Ziekenhuis), Jaap van den Heuvel (Voorzitter Raad van Bestuur Rode Kruis Ziekenhuis), Steven Luttikhuis (Commercieel Directeur Springendal), Lisette Keuper (Sales-en Relatiemanager Springendal) en Rienk Rooders (Inkoop Manager Rode Kruis Ziekenhuis)