Logo Springendal

Bel locatie Ootmarsum: 0541 - 291213

Bel locatie Vroomshoop: 0546 - 645045

MVO

Onze wasserij in Oud Ootmarsum ligt middenin het prachtige natuurgebied Springendal. Dan kan het niet anders dan dat je ervoor kiest een milieubewuste wasserij te zijn. Wij vinden het een bijzondere gedachte, dat het zuivere, zachte bronwater op ons terrein al vanaf de 17de eeuw voor bedrijvigheid zorgt.
 
Milieubewuste wasserij
Wie mag werken in zo’n mooie omgeving, zorgt er met liefde voor. We voelen een grote verantwoordelijkheid voor het behoud van de prachtige natuur van het Springendal. Wij gebruiken het zuivere bronwater uit de naastgelegen beek om te wassen en via onze eigen biologische waterzuivering én helofytenfilter (een natuurlijk rietveld) geven wij het water brandschoon weer terug aan de natuur. Omdat we wassen met zacht bronwater hebben we minder chemicaliën nodig.
 
We zijn niet alleen zuinig met ons water, maar ook met energie. Met de inzet van warmtewisselaars winnen we maar liefst 80% van de energie terug. Dat levert ons een vermindering van de energiekosten op, maar minstens zo belangrijk: het minimaliseert de impact van ons bedrijf op het milieu.
 
Door de energiekosten te reduceren, kunnen we lagere prijzen berekenen. Het maakt ons trots dat we daarmee een klein steentje bijdragen om de kosten in de gezondheidszorg beheersbaar te houden.
 
Het wastransport doen we in vrachtwagens met de nieuwste keurmerk Euro 6. Ze voldoen aan de strengste milieunormen.
 
Maatschappelijk bewogen
Als bedrijf maak je deel uit van de samenleving. We laten dat zien door sportverenigingen en sociaal maatschappelijke activiteiten te sponsoren en te ondersteunen. Daarnaast willen we ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt kansen geven. Op dit moment bestaat 10% van onze medewerkers uit deze doelgroep.
 
Springendal doet er veel aan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en is een milieubewuste wasserij.
Zelf zien hoe we dat in de praktijk brengen?
Bel met één van onze relatiebeheerders op 0541 – 29 12 13.

Nieuws